روکش دندان

روکش دندان پوسته ی نازک و به رنگ دندان است که به سطح جلویی دندان ها وصل می شود و به بهتر شدن ظاهر دندان ها کمک می کند. در این مقاله از دکتر سلام تمام آنچه که باید در خصوص روکش های دندان بدانید را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و آن را از دست ندهید. با ما همراه شوید.

در روکش‌های “بدون آمادگی” نیازی به تغییر دندان نیست یا این تغییرات بسیار سطحی و کم است. به جای حذف لایه‌های زیرین مینای دندان، در روکش‌های جدید فقط مینای دندان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در بیشتر موارد نیازی به بی حسی موضعی نیست.

روکش‌های دندان پوسته‌های نازک و هم‌رنگ دندان هستند که به سطح جلویی دندان‌ها متصل می‌شوند تا ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشند. روکش‌ها اغلب از مواد پورسلین (نوعی مواد که در ساخت ظروف چینی نیز بکار می‌روند) یا کامپوزیت ساخته می‌شوند و به طور دائمی به دندان‌های شما متصل می‌شوند.

روکش‌ها اغلب بر روی دندان‌های شکسته، رنگ پریده یا دندان‌هایی که سایزشان کوچک‌تر از حد نرمال است، گذاشته می‌شوند.

برخی افراد ممکن است تنها یک روکش برای یک دندان شکسته خود بگذارند، اما بیشتر افراد برای داشتن دندان‌هایی هم شکل، و داشتن یک لبخند متقارن و متناسب، ممکن است هفت تا هشت روکش بگذارند. معمولا ۸ دندان جلویی رایج‌ترین دندان‌هایی هستند که بر روی آن‌ها روکش گذاشته می‌شود.

انواع مختلف روکش‌ها
روکش دندان‌ها اکثرا از پورسلین ساخته می‌شوند. گذاشتن روکش‌های سنتی دندان در مقایسه با روکش‌های جدید زمان و کار بیشتری می‌گیرد، اما روکش‌های جدید بدون سختی و با سرعت بالا کار گذاشته می‌شوند که بعضی اوقات به آن‌ها روکش‌های” no-prep” یا “بدون آمادگی” نیز گفته می‌شود.

در روکش‌های سنتی بیشتر اوقات ساختار دندان باید دستکاری شود یا قسمتی از دندان باید برداشته شود و حتی از مینای دندان باید گذشت. این روش، یک روش غیر قابل برگشت است که در مواردی می‌تواند دردناک باشد و باید از بی حسی موضعی استفاده کرد.

اما در روکش‌های “بدون آمادگی” نیازی به تغییر دندان نیست یا این تغییرات بسیار سطحی و کم است. به جای حذف لایه‌های زیرین مینای دندان، در روکش‌های جدید فقط مینای دندان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در بیشتر موارد نیازی به بی حسی موضعی نیست.

توجه داشته باشید که روکش دندان با ایمپلنت تفاوت دارد و روکش، تنها سطح جلویی دندان را پوشش می‌دهد و با خود دندان کاری ندارد. اما در ایمپلنت کل دندان را جایگزین می‌کنند.